A- A A+

Sastanak sa predstavnicima vlasti iz Preševa i Bujanovca

Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović sastala se sa delegacijom  odbornica, predstavnica i predstavnika lokalnih vlasti iz opština Preševo i Bujanovac.
 
“Današnja poseta je protekla u duhu razgovora o uključenosti žena u politiku i javni život uopšte , kao i o ulozi u smirivanju tenzija. Suštinska angažovanost žena, njihova uključenost u procese odlučivanja ključni su elementi u smanjivanju društvene podeljenosti. Bilo je reči o elektronskom vođenju skupštinskih zasedanja, značaju postojanja namenskog prostora za održavanje sednica i drugim važnim pitanjima”, rekla je predsednica Skupštine Novog Pazara, Anela Halilović Šemsović.
 
Enver Ramadani, predsednik Skupštine  Opštine Bujanovac ističe da je razmena iskustva u političkom životu ključna.  
 
“Nije cilj samo poštovati zakon i brojke. Želimo da dokažemo da žene mogu koliko i muškarci, ili čak više i bolje, da odlučuju i rešavaju važne  problem”, istakao je Ramadani.
 
Cilj studijske posete je razmena iskustava u radu i uspostavljanje saradnje. Inicijativu učesnica u vlasti iz različitih lokalnih samouprava podražala je Misija OEBS-a u Srbiji.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops