A- A A+

Trodnevni susreti novopazarskih privrednika i delegacije Jordana - korak ka saradnji

Delegacija Privredne komore Jordana sastala se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima, kako bi razgovarali o mogućnostima privredne saradnje.
 
„Drago nam je što su, u okviru prve zvanične posete Srbiji, posetili i naš grad. Nadamo se uspostavljanlju konkretne saradnje i prema želji naših gostiju, Jordan će uskoro posetiti delegacija iz našeg grada, kako bi smo konkretizovali načine saradnje. U toku trodnevne posete, predviđeni su brojni susreti naših privrednika i gostiju jer zaista želimo da uspostavimo partnerske odnose na planu privrede ali i trgovine i turizma“, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
 
„Mi Novi Pazar poznajemo kao trgovački i proizvodni centar u regionu. Osećamo potrebu da u okviru konkretne  privredne saradnje povežemo Jordan i Srbiju a da jedna od spona dve zemlje bude i Novi Pazar. Vaš grad je naša potencijalna veza ne samo sa Srbijom već i sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Mnogo je resursa koji omogućavaju da se kroz realizaciju privrednih projekata povežemo i to vam govorim kao čovek koji je na ovim prostorima studirao“, kazao je potpredsednik Privredne komore Jordana, Jamil A. Woreikat.
 
Uspehu na planu uspostavljanja saradnje nada se i njegov kolega, Hussein Hawatmeh.
„Nadamo se ne samo usppostavljanju saradnje, već i konkretnim rezultatima. Iskreno, lično i u ime privredne delegacije čiji sam član, verujem da će naše partnerstvo doneti obostranu korist, ali i dobrobit ne samo Novom Pazaru i Srbiji već i celom regionu“, zaključio je Hawatmeh.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops