A- A A+

Grad relizuje 3. fazu projekta „Novi Pazar za nove poslove“

U Novom Pazaru je održana prezentacija treće faze projekta „Novi Pazar za nove poslove“, koji se realizuje u okviru programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“. Projekat ima za cilj da doprinese ukupnom povećanju zaposlenosti iz reda teže zapošljivih kategorija, posebno povratnika po sporazumu o readmisiji, Roma, kao i drugih teže zapošljivih kategorija u skladu sa relevantnim nacionalnim i lokalnim strategijama i planovima.

„Nosilac projekta je Grad Novi Pazar, dok su partneri na projektu: Regionalna razvojna agencija Sandžaka – SEDA, MHD ,,Merhamet-Sandžak’’ i Inicijativa za razvoj i saradnju – IDC. U implementaciju projekta su uključene i druge relevantne organizacije: Nacionalna služba za zapošljavanje, romski koordinator, Poverenik za izbeglice i migracije, Kancelarija za mlade, lokalni mediji“, rekao je član Gradskog veća Fevzija Murić, ističući da će u ovoj fazi biti omogućeno samozapošljavanje  15 lica iz kategorije teže zapošljivih.

„Visina pojedinačnog granta za samozapošljavanje je 3 000 eura sa porezom na dodatnu vrednost. Osim toga, 15 lica dobiće posao kod poznatog posolodavca. Ovo je treća faza, što znači da su partneri prepoznali odgovornost i ozbiljnost, ali i ostvarivanje dobrih rezultata kroz dosadašnje cikluse“, rekao je Murić.

Prisutnima se tokom prezentacije obratio gradonačelnik Nihat Biševac ističući da realizacija ovog projekta u značajnoj meri doprinosi povećanju zsposlenosti na lokalnom nivou.

„Posebno je značajno što su deo programa zapošljavanja lica mlađa od 30 godina i lica obuhvaćena Sporazumom o readmisiji. Vrednost ove faze projekts je 110 hiljada eura, od čega Novi Pazar učestvuje sa 10 000 eura. Pored zapošljavanja i samozapošljavanja, trećom fazom projekta omogućena je prekvalifikacija i dokvalifikacija za 15 sugrađana, što će doprineti da i oni brže nađu posao“, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops