A- A A+

Delegacija BIH u poseti Novom Pazaru

Savetnik člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u sklopu poste Sandžaku danas je boravio u Novom Pazaru. Tom prilikom gospodin Suljević se sastao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, članom Gradskog veća Mirsadom Jusufovićem i pomoćnikom gradonačelnika Tarikom Rupićem. Takođe, održan je sastanak sa direktorima i predstavnicima ustanova kulture.

Savetnik Amel Suljović izrazio je veliko zadovoljstvo posetom.

"Veoma je važno uspostaviti što bolju i bližu saradnju između institucija u Bosni i Hercegovini i političkih, umetničkih, kulturnih, sportskih i svih institucija u kojima Bošnjaci ovde učestvuju. Posebno me raduje što Bošnjaci postaju bitan faktor u svim elementima društva u Republici Srbiji. Na sastanku smo razgovarali o raznim oblicima saradnje i uskoro će rezultat toga biti konkretni kulturni sadržaji", kazao je Amel Suljović.

Gradonačelnik Nihat Biševac se zahvalio savetniku člana Predsedništva na inicijativi i spremnosti za pomoć i institucionalno povezivanje.

"Dogovorali smo se o saradnji i povezivanju svih institucija. Želimo da predstavimo naše umetnike, slikare, pozorište, Kulturni centar, sportiste ljudima u Bosni i Hercegovini. Skoro smo imali priliku da predstavimo naše sportiste na Danima sportskog filma u Sarajevu i to je samo početak buduće saradnje.", kazao je gradonačelnik.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops