A- A A+

Značajna ulaganja u obrazovanje

Ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić posetio je danas Novi Pazar. Tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Nihatom Biševacem i saradnicima. Nakon sastanka obišli su osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj koja je dobila novu fiskulturnu salu.
"Na sastanku sa ministrom govorili smo o završetku projekata fiskulturne sale čija je vrednost bila 300 000 e. Izgradnjom ovog objekta, sve gradske škole su dobile fiskulturnu salu, a nastojaćemo da i sve seoske škole dobiju u narednom periodu. Od ministarstva smo dobili 20 miliona za renoviranje seoskih škola kako bismo đacima stvorili što bolje uslove za rad.", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac. Ovom prilikom on je najavio predstojeći projekat: "Krajem ove godine biće raspisan tender za izgradnju vrtića "Naše dete" za koje je ministarstvo obezbedilo sredstva u iznosu od 200 miliona dinara. Izgradnja ovog objekta biće od velikog značaja za boravak naših mališana.",   rekao je gradonačelnik. 
Ministar Branko Ružić je izrazio zadovoljstvo što je sa svojim timom obišao Novi Pazar i visokoškolske, srednjoškolske i osnovnoškolske ustanove u njemu.
 
"Ono što se odmah primećuje je evidentan napredak, ulaganje u infrastrukturu i znanje, a ta investicija je najznačajnija za budućnost svake zemlje.", kazao je ministar Ružić. Govoreći o investicijama on je kazao da je izgradnja fiskulturne sale i fasade u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" finansirana iz  kredita Evropske investicione banke preko Jedinice za upravljanje projektima, kao i da je ministarstvo uložilo 200 miliona u renoviranje tri škole, dve u Deževi i jedne u Lukarima.
 
"Ovo je samo jedan od delića mozaika i sinergije koja postoji između ministarstva, grada i Vlade koja daje rezultate.  Biće mi drago da u skladu sa usvojenim dinamikom položimo kamen temeljac za izgradnju vrtića Naše Dete krajem godine, a da u skladu sa jasno utvrđenim rokovima prisustvujem otvaranju objekta na radost i dece i roditelja.", zaključio je ministar Ružić.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops