A- A A+

Projekat “Reintegracija –podrška održivoj (re) integraciji povratnika u Srbiji” dao značajan doprinos mladima u biznisu

Dobitnike grantova za ekonomsko osnaživanje u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ obišli su predstavnici donatora i realizatora tog projekta. Cilj današnjih posjeta bio je da se donatori na terenu upoznaju sa dosadašnjim rezultatima i značajem nastavka projekta, kojim se ekonomski osnažuju mladi ljudi, početnici u biznisu.
 
Realizacija projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ predstavlja nemjerljiv značaj za one koji su pokrenuli sopstveni biznis ili unapredili posao kojim se bave, dobijanjem grantova kroz ovaj značajan projekat.
Vrednost grantova po korisniku iznosio je do 3.000 eura. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund,  implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisničke opštine na projektu su grad Novi Pazar, opštine Sjenica i Tutin, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Sandžaka – SEDA i Muslimansko humanitarno društvo „Merhamet – Sandžak“. Zajednički nastoje da  obezbede sredstva kako bi se nastavilo sa realizacijom ovog ili sličnog projekta, čija se neophodnost sprovođenja ogleda u velikom broju prijava zainteresovanih korisnika.
 
Pokazatelj uspešnosti ovog projekta ogleda se i u tome što su svi dobitnici grantova nastavili sa poslom, mnogi uz zapošljavanje i drugih lica.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops