A- A A+

Počinje kampanja „Da kliknemo zajedno“

Program Swiss PRO je uz podršku Vlade Švajcarske pokrenuo kampanju „Da kliknemo zajedno“,  kako bi građanima i građankama približio prednosti upotrebe elektronskih usluga i otvorenih podataka na lokalnom nivou. Deo kampanje je i grad Novi Pazar.
 
Umesto čekanja u redovima i dodatnih troškova, stanovnici 35 gradova i opština će pored već postojećih usluga poput eBebe ili eVrtića uskoro moći da koriste i druge brojne usluge u nadležnosti lokalne samouprave, poput podnošenja zahteva za naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, naknadu za vantelesnu oplodnju, ili izdavanje informacije o lokaciji. Takođe, bez odlaska na šalter ili telefonskog poziva će moći da prijave komunalni problem, podnesu predstavku komunalnoj, saobraćajnoj ili inspekciji za zaštitu životne sredine.
 
Kako bi se građani što bolje upoznali sa dostupnim eUslugama i koristima od otvorenih podataka, u narednih šest meseci biće organizovane jednodnevne promocije na gradskim trgovima ,kao i kampanja na društvenim mrežama i ostalim medijima.  Takođe, biće organizovano i takmičenje sa ciljem dodatnog podsticanja lokalnih samouprava, ali i građana i građanki da povećaju upotrebu dostupnih eUsluga.
 
Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops