A- A A+

Saradnja sa Sarajevom kroz kulturu, sport i različite manifestacije

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se tokom posete Sarajevu i sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samirom Avdićem.

 
„Želimo da saradnju gradova temeljimo na povezivanju različitih oblasti, prvenstveno na planu kulture i sporta. Partnerstvo već postoji ali želimo da to što je napravljeno nastavimo i unapredimo. Razgovarali smo o mnogim temama, između ostalog o organizaciji "Dana Sarajeva" u Novom Pazaru i manifestacije "Dani Novog Pazara" u Sarajevu. Sportisti su najbolji ambasadori našeg grada pa je i promocija filma „Novi Pazar, grad koji rađa šampione“, zbog kog smo između ostalog i došli u Sarajevo, jedna od tema ovog razgovora“, rekao je gradonačelnik Biševac.
Sastanak je, prema rečima ministra Kantona Sarajevo, Samira Avdića, višestruko koristan za obe strane.
 
„Treba voditi računa o tome kako ćemo se integrisati a ne razdvajati. Potencijale naročito treba iskoristiti na planu uvezivanja sporta i kulture, između otalog i kroz organizaciju manifestacije "Dani Sarajeva". To je ujedno prilika da kulturni radnici i sportisti komuniciraju, razmenjuju svoja znanja i iskustva, unapređujući kvalitet života građana i u Kantonu Sarajevo i u Novom Pazaru, odnosno cijelom Sandžaku“, poručio je ministar Samir Avdić ovom prilikom.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops