A- A A+

Saida i Elzan gosti gradonačelnika, medalje i prijemi kao tradicija

Reprezentativka Srbije u kik-boksu Saida Bukvić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Budimpešti. Mlada Novopazarka je tako postala trostruka svetska i dvostruka evropska šampionka u lou-kiku do 52 kilograma a poslednji put poražena je pre čak sedam godina. Njena dominacija u ringu, predanost i planovi povod su da se u Gradskoj upravi sretne sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, baš kao i Elzan Bibić, koji je pobedom u trci na 3.000 metara na mitingu u Roveretu oborio državni rekord star više od 38 godina.

“Zavoljstvo mi je da razgovaram sa ljudima koji su nas navikli na medalje i uspehe. Očekuju ih novi izazovi, novi rezultati i zlatne medalje, jer oni su budućnost grada, evopskog, svetskog i olimpijskog sporta i najbolji promoteri grada, svojih sugrađana. Grad će kao i do sada biti svom snagom uz svoje sportiste. Stvaraćemo još bolje uslove, ne samo za vrhunski, profesionalni sport, već i za razvoj školskog i rekreativnog sporta i zdravog života. Saida, Elzan i drugi naši sportisti najbolji su primer mladim generacijama kojim putem da krenu”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Da borbenost i rezultati u ringu nisu rezervisani samo za muški rod, dokazala je Saida Bukvić.

“Zahvaljujem gradonačelniku koji nas uvek istinski podržava, Sportskom savezu i svim ljudima koji prate moje borbe. U tri meča u tri dana zabeležila sam pobede. U Italiji me uskoro očekuje borba za četvrtu titulu, odnosno odbrana postignutog rezultata. Daću sve od sebe da u svoj grad donesem zlatnu medalju”, rekal je na prijemu Saida Bukvić.

Sem rekorda oborenog nedavno a starog 38 godina, Elzan Bibić je pre godinu dana na mitingu u Ostravi oborio i državni rekord na 5000 pet decenija. Tu se rezultatski, izgleda, neće zaustaviti.

“Bila je teška sezona. Imao sam i zdravstvene probleme. Uspeo sam da istrčim vredna vremena i državni rekord na 3000 metara je na neki način i za mene iznenađenje. Treninzima sam uspeo da se pripremim, očekuje me glavno takmišenje, prvenstvo Evrope u krosu, gde ću se poslednji put takmičiti u mlađoj seniorskoj konkurenciji, deonica od 8 kilometara.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops