A- A A+

Bajatović: Gasovod do kraja juna, uskoro idejno rešenje gasifikacije Novog Pazara

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović obećao je danas da će gasovog Aleksandrovac – Brus – Raška – Novi Pazar – Tutin biti završen do kraja juna sledeće godine, a da će uskoro početi izrada idejnog projekta gasifikacije Novog Pazara.
On je nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara rekao da bi, na osnovu idejnog projekta i pozitivne odluke Vlade Srbije, izgradnja distributivne mreže u Novom Pazaru mogla da počne u martu sledeće godine.
 
“To neće biti jednostavno, grad je dosta sabijen, ulice su uske i komplikovane, ali me raduje što postoje snimci svih instalacija. Uobičajeno vreme gasifikacije grada ove veličine je oko tri godine, prvo će se raditi magistrale od čelika do industrijske zone, toplane i velikih potrošača, a potom se prelazi na plastične vodove do individualnih potrošača”, izjavio je Bajatović.
On je istakao da će cena gasa u Novom Pazaru biti ista kao i u ostalim gradovima, a da će priključak na gasovodnu mrežu koštati 780 evra, uz mogućnost plaćanja na tri godine.
 
Bajatović je najavio da će se u narednom periodu raditi i gasovod ka Priboju, Prijepolju i Sjenici.
 
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je gasifikacija doneti višestruku korist građanima i privredi.
 
“Svi znamo značaj gasifikacije, gas je jedan od osnovnih uslova za dolazak investitora, a pogotovo sada kada znamo da će autoput proći na 20 kilometara od nas. Tu je ekološki aspekt, veoma bitna stvar jer znamo da imamo problema sa zagađenjem vazduha”, poručio je gradonačelnik Biševac.
On je kazao i da će lokalna samouprava zajedno raditi sa predstavnicima Srbijagasa na idejnom rešenju gasifikacije grada.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops