A- A A+

U okviru projekta izgradnje gasovoda, u Novom Pazaru održan operativni sastanak

Operativni sastanak predstavnika JP „Srbijagas“ i pet lokalnih samouprava povodom realizacije projekta izgradnje razvodnog  gasovoda na relaciji Aleksanrovac – Brus - Raška – Novi Pazar – Tutin, održan je u Novom Pazaru. Akteri sastanka ističu da je reč o projektu od istorijskog značaja.
 
„Okupili smo predstavnike svih pet lokalnih samouprava, u cilju stvaranja preseka stanja dokle se, na lokalnom nivou, stiglo kada je o projektu reč.  Sada možemo reći da se polako privode kraju aktivnosti oko gasovoda u dužini od 111 kilometara. Projekat znači opstanak ljudi na ovim prostorima jer, tamo gde nema gasa – nema ni investicija. Hoćemo budućnost i investicije za ovaj kraj i celu Srbiju. Posle sastanka, ističem da nismo nezadovoljni tokom radova. Sitni problemi su rešeni na licu mesta, definisani su odgovori na određena pitanja. Gasovod je izvestan i mora da se završi“, kazao je Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora JP „Srbijagas“.
 
Grad Novi Pazar obavio je pravovremeno sve potrebne poslove iz nadležnosti lokalne samouprave, kako bi projekat mogao biti uspešno realizovan.
 
„Ogroman je značaj projekta za ceo kraj, Novi Pazar i njegov razvoj, za našu zemlju. Zahvaljujem JP „Srbijagas“ i zaposlenima u lokalnoj samoupravi na angažovanosti, što je preduslov da radovi teku planiranom dinamikom. Ne krijemo zadovoljstvo ni zbog kvaliteta  današnjeg sastanka i razmenjenih informacija, te u daljem toku realizacije projkta ne očekujemo pojavu većih problema“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
Iz tutinske opštine  poručuju da je obavljen veliki deo posla.
 
„Izuzetno važna investicija za građane Tutina i za naš kraj. Borićemo se da projekat privedemo kraju, upravo jer je izuzetno bitan za bolji život naših građana", ističe predsednik Opštine Tutin, Salih Hot.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops