A- A A+

Tehnička škola nosiće ime Izudina Šuševića

Skupština Novog Pazara usvojila je izmene i dopune planova regulacija za nekoliko naselja, izmene doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, kao i odluku o promeni naziva Hale sportova “Izudin Šušević”.
   
Taj sportski objekat će se ubuduće zvati “Doguš Novi Pazar Sports Academy”, a prema predlogu odluke to je učinjeno u znak zahvalnosti turskoj kompaniji koja je finansirala njegovu rekonstrukciju. Na drugoj strani, odlukom skupštinske većine, Tehnička škola nosiće ime Izudina Šuševića, istaknutog intelektualca, i dugogodišnjeg rukovodioca te škole koja je za vreme njegovog upravljanja postigla najveće uspehe, iznedrila brojne intelektualce i uspostavila u to vreme prvu praksu dualnog obrazovanja.
 
Kako je rekao odbornik SDP-a dr Muamer Bačevac govoreći ispred odborničke grupe koja je predložila da škola nosi ime Izudina Šuševića, odbornici inicijativu treba da usvoje kao odluku, te da će se založiti da i u samom ministarstvu, koje daje konačnu reč, ova odluka što pre bude sprovedena.
 Lokalni parlament usvojio je i izmene Odluke o određivanju zona kojima je predviđeno da za nepokretnosti u industrijskoj zoni privremeno, do kraja 2022. godine, bude niži porez.
Usvojena je i odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops