A- A A+

Rekonstrukcija kotlarnice u dvorani Pendik

Radovi na rekonstrukciji kotlarnice u dvorani Penik trenutno su u toku i očekuje se da budu završeni do kraja meseca.

Obilazeći radove zamenik gradonačelnika Igor Novović je kazao: “Projekat rekonstrukcije kotlanice relizujemo u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine od kojieg smo dobili sredstva u iznosu od 5 066 000 RSD. Građani ovog naselja već od naredne grejne sezone će osetiti pobošlšanje u kvalitetu vazduha, budući da kotlarnica prelazi na pelet. Osim toga, sala će se bolje grejati, tako da će sportisti imati bolje uslove za trening.”

Zamenik gradonačelnika je istakao posebnu zahvalnost ministarki zaštite životne sredine, Ireni Vujović, koja je izrazila veliko razumevanje za građane Novog Pazara i zainteresovanost za saradnju sa lokalnom samoupravom. 

“Mi smo od ministarstva za ovu godinu za razne projekte dobili sredstva u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara. U prethodnom periodu realizovan je projekat pošumljavanja, a u toku je realizacija projekta za smanjenje zagađenja iz individualnih ložišta. Ovim projektom našim građanima ćemo subvencionisati kupovinu novih ložišta na pelet. Pre 20-tak dana potpisan je ugovor za revitalizaciju zemljišta gde je predviđena izgradnja dečijih igrališta i eko parkova na devastiranom zemljištu”, zaključio je zamenik gradonačelnika Novović.

Koordinator projekta rekonstrukcije kotlarnice u dvorani Pendik, Faruk Suljević kazao je da novi kotlovi donose boljitak kako u kvalitetu vazduha, tako i u funkcionisanju dvorane.

“Efikasnost ovih kotlova prelazi 90 posto dok je efikasnost starih već padala ispod 60 posto. Za stare kotlove korišćen je ugalj I drvo, a pelet, osim što je čistiji on ima i veću efikasnost u energetskom smislu. Na ovaj način stvoriće se bolji uslovi za naše sportiste, za građane i važne ustanove koje koriste prostorije dvorane Pendik kao što su Kancelarija za mlade, Turistička organizacija Novog Pazara i Udruženje psihologa”, kazao je Suljević.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops