A- A A+

Prijem u čast penzionisanih prosvetara

"Hvala vam na svemu što ste darovali brojim generacijama učenika, od kojih su  i danas neki na odgovornim pozicijama. Obrazovali ste društvo, vaša profesija je stvaralac i najvažniji stub svih ostalih profesija. Posebno vam se, u svoje ime i u ime svih građana zahvaljujem, jer birati prosvetu ne znači samo izabrati profesiju, već i način života. Poklonili ste svoje godine, znanje i trud mladima, za dobrobit i budućnost grada i cele zemlje", kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, na prijemu organizovanom u čast nove generacije penzionisanih prosvetnih radnika.

U ime svojih kolega, prosvetara, prisutnima se obratila profesorka Ekonomsko - trgovinske škole, Binasa Škrijelj. U emotivnom govoru, poželela je nastavnicima i profesorima da uživaju u penziji.

"Drage kolege, neka nam je dugovečna i srećna penzija. Želim svima da u posebnom životnom dobu uživate. Zahvaljujem se gradonačeniku i Gradskog upravi što su nas se setili u ovom, po nas posebnom trenutku. Zaista sam najprijatnije iznenađena" ovim divnim gestom, rekla je profesorka Škrijelj.

Za penzionisane prosvetne radnike novopzskih osnovnih i srednjih škola Grad je obezbedio prigodne poklone.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops