A- A A+

Nedelja popusta od 30. maja i svake poslednje nedelje u mesecu

Nedelja popusta u Novom Pazaru očekuje nas 30. maja ove godine. Reč je o projektu koji zajedničkim snagama realizuju Grad i Turistička organizacija Novi Pazar.
 
„Privrednicima je ova ideja predstavljena nedavno i oni su izrazili želju da učestvuju u realizaciji akcije. Ideja je da u okviru turističko privredne promocije Novog Pazara sem domaćih, deo akcije budu i potrošaći iz regiona. Cilj nam je da novopazarska privreda oživi nakon svih problema sa kojima smo suočeni usled pandemije Kovida 19“, istakao je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović.
 
Direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Beloica istakao je da su mediji izuzetno značajna karika u realizaciji akcije „Nedelja popusta“.
„Želimo da u Novi Pazar dođe što više gostiju ali da u ovoj aktivnosti učestvuju i naši sugrađani. Neka ova akcija preskoči i granice naše zemlje, pa nam u Novi Pazar dovede posetioce iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Takođe je važno da se akciji priključi što više privrednika, koje ovom prilikom pozivam da uzmu učešće“, kazao je Belojica.
 
U Novom Pazaru je do ovog trenutka registrovano preko 12 hiljada privrednih subjekata i organizatori veruju da „Nedelja popusta“ po svim parametrima može biti tradicionalna manifestacija.
„Odeljenje za privredu Gradske uprave nastoji da i ovaj način podstakne razvoj funkcionalnog privrednog okruženja. Pospešivanjem potrošnje, stvaraju se uslovi za pokretanje proizvodnje. Nije dakle reč samo o turističkoj, već i o privrednoj aktivnosti. Stvaranjem poslovnog okruženja dolazi i do povezivanja ljudi, te ovim putem pozivam sve privredne subjekte da neposredno učestvuju u realizaciji akcije, od koje će, sigurni smo benefit imati ceo Novi Pazar“, rekao je rukovodilac Odeljenja za privredu Rastko Arsenijević.
 
Prva „Nedelja popusta“ najavljena je za 30. maj ove godine, a prema projektu, nedelja popusta biće i svaka  poslednja nedelja u mesecu. Svi objekti u kojima će kupci moći da ostvare popuste biće adekvatno obeleženi promotivnim nalepnicama.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops