A- A A+

Poseta ambasadora Republike Turske

Ambasador Republike Turske Hami Aksoj danas se, tokom svoje prve posete Novom Pazaru sastao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima. Nj.e. ambasador Aksoj je istakao kako mu zadovoljstvo što se sastao sa gradonačelnikom u mubarek mesecu.
"Gradonačelnik nas je obavestio o važnim projektima. Za nas je veoma važan razvoj ovog regiona i prosperitet Bošnjaka koji tu žive. Mi smo već putem Razvojne agencije TIKA podržavali projekte i nastavićemo i u budućnosti", rekao je ambasador. On je kazao da je putna infrastruktura najveći izazov i podsetio da je zbog toga tokom posete predsednika Turske doneta odluka o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo i rehabilitaciji puta Novi Pazar - Tutin. "Realizacija puteva će imati važnu ulogu u razvoju ovog područja. Gradonačelnik nas je upoznao sa svim problemima i izazovima, a oni nisu nerešivi. Problemi Bošnjaka su i naši problemi.", zaključio je ambasador Aksoj i čestitao Ramazan.
 
Gradonačelnik Biševac je čestitao ambasadoru i poželeo mu mnogo uspeha u radu.
"Zahvaljujem se na poseti kao i na svim, kako realizovanim projektima, tako i onima čija je realizacija u toku. Oni će sigurno uticati na kvalitet života naših sugrađana.", rekao je gradonačelnik i istako da  odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili na višem nivou i da je jedan od plodova tog odnosa otvaranje turskog konzulata u Novom Pazaru. Gradonačelnik Nihat Biševac se još jednom u svoje ime i ime građana zahvalio na svoj podršci.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops