A- A A+

Konkurs za bespovratna sredstva

U cilju podsticanja domaćeg preduzetništva i ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama, NALED je uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris International i u saradnji sa Vladom Srbije kao institucionalnim partnerom, objavio prvi godišnji konkurs u okviru programa StarTech, kroz koji će biti dodeljeno oko milion dolara bespovratnih sredstava za inovacije u poslovanju.

Start-up timovi, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća kroz program mogu od 31. marta do 4. juna 2021. da konkurišu za podršku za razvoj inovacija ili digitalnu transformaciju poslovanja u iznosu od 15.000 do 100.000 dolara.

Prvi javni poziv je organizovan u okviru trogodišnjeg projekta StarTech, vrednog pet miliona dolara koji je pokrenut s ciljem unapređenja konkurentnosti domaće privrede i čitavog inovacionog ekosistema. Kroz prvi stub projekta, putem grantova biće dodeljeno više od 3,5 miliona dolara i podržano oko 100 aplikanata, za koje će biti obezbeđeno i više od hiljadu sati ekspertske podrške.


Sve informacije o uslovima konkursa, načinu prijave i prijavnoj dokumentaciji dostupne su na stranici , a zainteresovani kandidati mogu se prijaviti i za stručnu podršku u formulisanju biznis plana kao uslova konkursa, do 30. aprila 2021. putem stranice https://www.startech.org.rs/prijava-za-strucnu-podrsku

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops