A- A A+

Bolji uslovi i za učenike Ugostiteljsko - turističke škole

Učenici i nastavnici Ugostiteljsko - turističke škole, nakon što je iz gradskog budžeta u rekonstrukciju objekta uloženo preko 3 miliona dinara, imaju potpuno nove uslove za rad ali i vannastavne aktivnosti. 
 
" Želimo da modernizujemo ovu  školu, čiji je značaj za razvoj turizma i ugostiteljstva u našem kraju izuzetan. Trebaju nam kvalitetni kadrovi, a za stvaranje tih kadrova nastojimo bezbediti uslove. Grad će nastaviti da ulaže u obrazovanje", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, podsećajući da su u toku i radovi na rekonstrukciji OŠ "Bratstvo", ali  i da je u naselju Šutenovac obezbeđena parcela za izgradnju potpuno nove osnovne škole. "Rekonstruisane su", podsetio je gradonačelnik Biševac, " i škole na seoskom području". 
 
Projekat rekonstrukcije Ugostiteljsko - turističke škole obuhvata zamenu podnih obloga u svim prostorijama ali i niz drugih radova.
"Odrađena je rekonstrukcija stepeništa,  u jednom delu nekadašnjeg stepeništa koje je bilo van funkcije dobili smo dve svlačionice za učenike, potpuno su renovirana dva kabineta, za ugostiteljstvo i kuvarstvo. Sve prostorije su okrene i stvoreni su bolji materijalno tehnički uslovi, što će uticati na kvalitet nastave i uspeh učenika", rekao je direktor škole Iso Ćorović.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops