A- A A+

Nestabilne epidemiološke prilike, Štab poziva građane da se vakcinišu

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara upozorava na nestabilnost epidemioloških prilika u gradu i apeluje na građane da broj kontakata sa okruženujem svedu na minimum.
 
„Situacija je i dalje nestabilna. Veliki je broj pacijenata na bolničkom lečenju, kao i broj pregleda u kovid ambulantama, mnogo je ljudi na kućnom lečenju. Pratićemo mere Kriznog štaba i javno apelujemo na građane da se mera pridržavaju“, rekao je član Štaba i direktor novoapazarskog Doma zdravlja dr Ervin Ćorović, ističući da je imunizacija jedini način da se izborimo sa pandemijom.
 
„Nema drugog načina i leka u borbi protiv ove bolesti. Zato apelujemo na građane koji to još nisu učinili da se vakcinišu“, rekao je dr Ćorović.
 
Prema njegovim rečima, jedna od tema današnje sednice Štaba je rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru.
 
„Potrebno je da obavimo konsultacije sa članovima Stručno – operativnog tima, sa predstavnicima Kriznog štaba, nakon čega ćemo doneti odluku o upućivanju apela republičkim instancama, da eventualno ugostoiteljski objekti tokom ramazanskih dana rade produženo radno vreme. Razumemo zahteve ugostitelja koji već godinu dana praktično ne rade i želimo da, razmatrajući sve okolnosti, donesemo zajedničku odluku“, kazao je dr Ćorović.

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops