A- A A+

Sa načelnikom Raškog upravnog okruga o aktulenoj pandemiji i procesu imunizacije

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici razgovarali su sa načelnikom Raškog upravnog okruga, Nebojšom Simovićem o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i procesu imunizacije protiv korona virusa. Nakon sastanka sagovornici su obišli vakcionalni punkt u Domu omladine, a načelnik Simović naglasio je da je lokalna samouprava učinila sve i da je dobro organizovana u procesu imunizacije i suzbijanja aktuelne pandemije, ali da je situacija teška.
 
Sagovornici su saglasni da je dosadašnja saradnja Gradske uprave i nadležnih u Raškom upravnom okrugu na visokom nivou, a da se ona u poslednje vrijeme najviše ogleda u razmenama iskustava i aktivnosti svih pet opština koje se preduzimaju s ciljem sprečavanja širenja korona virusa.
 
Gradonačelnik Biševac je gosta upoznao sa preduzetim koracima kako bi se unapredio i bezbedno odvijao proces imunizacije. Pojačanim aktivnostima došlo je i do poboljšanja, te tako raste broj vakcinisanih Novopazaraca, podjednako onih u gradskom i seoskom području, jer se od minulog vikenda krenulo sa imunizacijom ljudi i u udaljenijim mestima.
 
Nadležni su još jednom apelovali na sve građane da prime vakcinu koja je bezbedna i za sada jedino poznato sredstvo koje doprinosi sprečavanju širenja virusa i razvijanja teške kliničke slike kod obolelog.
 
Vakcinacija se svakodnevno obavlja u Domu omladine i Medicinskoj školi, bez ranije prijave.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops