A- A A+

Bilgič u oproštajnoj poseti Novom Pazaru

Ambasador Republike Turske u Srbiji, Tanžu Bilgič sastao se, u okviru oproštajne posete našem gradu, sa gradonačelnik Novog Pazara Nihatom Biševcem.
 
„Ambasador jeste i ostaće prijatelj Novog Pazara kojim god poslom da se bavi. Današnji susret prilika je da se u ime građana zahvalim na svemu što je uradio, na mnogim zajednički realizovanim projektima, ali i projektima koje smo započeli a koji će se završiti u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja uslova života Novopazaraca. Sarađivali smo na svim poljima, od oblasti privrede, preko kulture, obrazovanja i sporta i možemo biti više nego zadovojlni. Generalno, saradnja između Srbije i Turske je iz godine u godinu na sve većem niovu, što dodatno jača veze Novog Pazara i Sandžaka sa prijateljskim turskim narodom“, kazao je gradonačelnik Biševac, posebno izražavajući zadovoljstvo što su Bošnjaci iz dve zemlje jedna od najčvršćih spona povezivanja ljudi i most dugoroočne saradnje.
 
Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič  srdačno je pozdravio Novopazarce, koje će, kako je rekao, odlazeći sa pozicije ambasadora pamtiti kao svoju braću.
„Odnosi između Srbije i Turske su u poslednje četiri godine na najboljem nivou, prvenstveno zahvaljujući dvojici predsednika Erdoanu i Vučiću. Zahvaljujući tome i istporijskoj poseti predsednika Erdoana vašem gradu, unapređena je i saradnja sa Novim Pazarom, gde koji će uskoro biti otvoren i konzulat Turske. Bošnjaci jesu most povezivanja dve republike a ja iz ovog grada novim izuzetne uspomene. Zahvaljujem gradonačelniku Biševcu i svima vama na izuzetnoj saradnji. I po mom povratku u Ankaru, želim da znate, na moju podršku možete računati. U planu su projekti koje želimo da realizujemo sa vama pa je sa gradonačelnikom Biševcem i o tome danas bilo reči“, zaključio je ambasador Republike Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika