A- A A+

Sa predstavnicima Direkcije za tursku dijaporu o novim oblicima saradnje

Delegacija Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB), na čelu sa direktorom Kancelarije Abdulahom Erenom sastala se u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima. Unapređenje saradnje u različitim oblastima sa fokusom na povezivanje omladine, tema je današnjeg sastanka.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podseća da su uspešno realizovani brojni projekti iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta sjajan razlog za nastavak saradnje sa Direkcijom za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB).

„Predstavnici Direkcije su naši osvedočeni prijatelji. Raduje nas njihova zainteresovanost da još više pomognu, posebno jer nam saradnja pruža mogućnost da naša deca studiraju, stiču znanja i veštine na prestižnim univerzitetima u Turskoj. Kroz Balkansku omladinsku školu, čijim aktivnostima na ovim prostorima posvećuju mnogo pažnje, naši prijatelji iz Direkcije pružaju i srednjoškolcima mnogo mogućnosti da se edukuju. Podsećam da su u prethodnom periodu finansirali izgradnju fudbalskog terena na Rekreacionom centru, pomogli učešće Košarkaškog kluba Novi Pazar u Aba 2 ligi i što je najvažnije, rekao sam već, zahvaljujući njihovoj podršci mnogi omladinci ovog kraja deo su različitih projekata iz oblasti obrazovanja i kulture“ istakao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Direktor Kancelarije Direkcije Abdulah Eren izrazio je zadovoljstvo boravkom u bratskom gradu.

„Veliko je zadovoljstvo posetiti Novi Pazar. Bilo je prilika da kroz različite aktivnosti i programe ugostimo vašu omladinu. Želimo da znate da smo srcem uz bratski narod ovog kraja i da na nas uvek možete da računate. O novim oblicima saradnje uvek možemo da razgovaramo, jer prostora za učvršćivanje postojećih i uspostavljanje dodatnih veza svakako ima“, kazao je Eren pred novinarima.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops