A- A A+

Prijave poslodavaca za učešće u projektu “Znanjem do posla”, do kraja marta

Ispred projekta „Znanjem do posla“, osmogodišnjeg partnerskog projekta dve vlade – Švajcarske i Srbije osmišljenog da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih,  za novopazarske privrednike održan je Info dan.
 
Skup je je zamišljen kao jednosatna prezentacija Javnog poziva za poslodavce koji je projekat „Znanjem do posla“ objavio u julu mesecu 2020. godine, a u okviru koga pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima iz ciljnih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces izbora, obuke (ili pripreme) i zapošljavanja novih zaposlenih. Projekat „Znanjem do posla“ izdvojio je za ovaj poziv 50 miliona dinara.
 
Javni poziv prezentovali su Boris Majstorović, viši savetnik na projektu „Znanjem do posla“ i Marija Tiosavljević ispred Udruženja psihologa Novi Pazar, lokalnog partnera projekta. Prisutnima su se ovom prilikom obratitli i članovi Gradskog veća Milica Mančić i Fevzija Murić, član Gradskog veća, kao i Aida Bojadžić, ispred Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Novi Pazar.
 
“Ovo je za poslodavce izuzetna prilika da zaposle mlade, kvalitetne radnike. Iskustvo stečeno u okviru programa, veštine I mogućnost prilagođavanja uslovima pod kojima te firme posluju, preduslov su za uspeh mladih na tržištu. Nacionalna sužba ovom projektu daje punu podršku realizaciji ovakvih projekta”, kazala je Bojadžić.
 
Prema rečima Marije Tiosavljević, ispred Udruženja psihologa Novi Pazar, koje je i lokalni broker projketa “Znanjem do posla”, ističe da je poziv za poslodavce otvoren do kraja marta.
 
“Mogu da se prijave firme koje su registrovane  najmanje dva meseca unazad, koje  imaju barem tri zaposlena lica sa punim radnim vremenom i koje ispunjavaju još nekoliko uslova. Program poslodavcima koji imaju potrebu za angažovanjen novih radnika pruža finansijsku i tehničku podršku. Podrška se najpre odnosi na odabir budućih praktikanata ali i process kreiranja induividualnog programa obuke, koji se saatoji iz teorijskog i praktičnog dela”, rekla je Tiosavljević, ističući da su projektom, između ostalog, predviđena i sredstva za novčane naknade praktikantima.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika