A- A A+

Apel građanima da se vakcinišu i da poštuju protivepidemijske mere

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije poručeno je da se u Novom Pazaru svakodnevno povećava broj građana zaraženih korona virusom, a da je na bolničkom lečenju preko 130 osoba.
 
“Tražili smo danas od svih javnih ustanova i gradskih preduzeća da podignu protivepidemijske mere na najveći nivo, da se ulice dezinfikuju, a na građane po ko zna koji put apelujemo da nose maske, da drže distancu i da izbegavaju masovna okupljanja. Situacija je zaista alarmantna, oboljevaju i mlađi ljudi, a mi danas očekujemo i odluke republičkog štaba i pooštravanje mera“, rekao je direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović, ističući i nezadovoljstvo brojem vakcinisanih građana.
 
“Broj vakcinisanih je manji nego u drugim delovima Srbije, oko 5 odsto. Ne mogu da razumem naše sugrađane, uradili smo apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e- Uprave, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali“, rekao je Ćorović.
 
On je ponovio stav da je vakcina jedini lek protiv ovog virusa, te da je nerazumno da ceo svet veruje u medicinu, a da u Novom Pazaru one ne mogu da se potroše.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poručio je da će mere na lokalnom nivou biti usklađene sa odlukama Kriznog štaba, ali da je ključ za rešavanje potencijalnog problema u poštovanju mera.
 
“Kao i u celoj zemlji, situacija je i kod nas zabrinjavajuća. Apelujem na sugrađane da se pridržavaju mera. Apelujem na sugrađane, naročito na rizične grupe i da se vakcinišu jer je vakcinacija način zaštite pojedinca i suzbijanja epidemije. Sve službe zadužene za proveru primene mera radiće pojačane kontrole”, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
Republički krizni štab na današnjoj sednici doneo je odluku da od subote u 12h do ponedjeljka u 6h bude zatvoreno sve osim prehrambenih radnji, pumpi i apoteka, kao i da srednje škole u Srbiji od ponedeljka prelaze na online nastavu.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops