A- A A+

U četvrtak prezentacija projekta „Znanjem do posla“

Realizacijom programa  „Znanjem do posla“ Vlade Švajcarske i Vlade Srbije, Grad Novi Pazar želi da  poboljša  poziciju mladih na tržištu rada.  Program koji će biti realizovan preko Odeljenja za privredu Gradske uprave i Uduženja psihologa ima za cilj unapređenje politika u oblasti zapošljavanja mladih i relevantnog zakonskog okvira i razvoj veština i znanja koje poslodavci traže.
 
Rukovodilac Odeljenja za privredu Rastko Arsenijević ističe da je poziv privrednicima,  da se prijave za učešće u programu, otvoren.
 
„Program se odnosi na obuku potencijalnih zaposlenih. Sa detaljima obuke koju sprovodimo preko Udruženja psihologa, prijavljeni preduzetnici bliže će biti upoznati na prezentaciji zakazanoj za četvrtak, 11. mart u Kulturnom centru“, kazao je Arsenijević, ističući da su za polaznike obuke projektom obezbeđena finansijska sredstva a da poslodavci ne ulažu svoj kapital.
 
Prema rečima Marije Tiosavljević, potpredsenice Udruženja psihologa, organizacija je četiri godine broker na realizaciji projekta koji se sastoji iz dve grupe usluga.
„Projekat ima dve komponente, satoji se iz  karijernog vođenja i savetovanja (namenjenog mladima kao podrška u izboru budućeg zanimanja) i programa  podrške za poslodavce (u u vidu finansijske podrške i pomoći selekcije zaposlenih). Poslodavcima će biti pružena podršku u sprovođenju obuke i selekcije zaposlenih. Mogu da se prijave sva preduzeća koja posluju minimum dve godine uz određeno iskustvo sa sprovođenjem delatnosti“, kazala je Tiosavljević.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika