A- A A+

Ministar Momirović: Investicije u novopazarski kraj jedan od prioiriteta države

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkuture Tomislav Momirović, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i državni sekretar u ministarstvu Enes Buhić, sastali su se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima.
 
Delegacija je, u okviru posete obišla radove na obilaznici oko Novog Pazara, radove na rekonstrukciji regionalnog puta Novi Pazar - Tutin i gradski fudbalski stadion.
“Investicije u ovaj kraj su stvar prestiža, pitanje opstanka ljudi u ovom kraju i jedan od prioriteta koje je sebi postavio predsednik Republike Aleksandar Vučić. Želimo da ljudima vratimo poverenje u državu i da nadoknadimo investicije, koje kasne nekoliko decenija“, kazao je u Novom Pazaru Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
„Očekuju nas izuzetno vredne investicije u komunalnu infrastrukturu Novog Pazara, 110 km kanalizacione i kolektorske mreže, postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda. I druga su ministarstva Vlade Srbije predvidela značajna sredstva za ulaganje, pre svega u sportsku infrastrukturu jer je ovaj kraj regionalni sportski centar sa izuzetnim rezultatima. Zajedničkim snagama i uz izuzetne partnere izgradićemo kvalitetnu infrastrukturu i ekonomski integrisati ovaj kraj. Želimo potpuno otvaranje svih krajeva prema regionu i naš naredni korak je ukidanje svih mogućih, a pre svega birokratskih barijera. Želimo da imate i bolji put, kvalitetniju vezu sa Kraljevom, na čemu intenzivno radimo“, istakao je ministar Momirović, navodeći da je uz saradnju sa lokalnom samoupravom moguće podići investicione kapacitete.
 
GradonačelnIK Nihat Biševac istakao je ovim povodom da je tokom poslednjih godina intenzivirano ulaganje u infrastrukturu Novog Pazara i ovog dela Srbije.
„Izgradnjom obilaznice, regionalnog puta Novi Pazar – Tutin, kao i izgradnjom auto puta Požega - Boljari, zaokružuje se niz investicija od presudne važnosti za razvoj našeg kraja, što nas izuzetno raduje. Sa ministrom smo, sem o aktuelnim temama danas razgovarali i o prioritetima za tekuću godinu, prvestveno o rešavanjanju problema eksproprijacije u vezi obilaznice, na čemu nam ministarstvo izuzetno pomaže", zaključio je gradonačelnik Biševac.

 

Foto galerija

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops