A- A A+

Radovi na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin teku predviđenom dinamikom

Radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, koji teku planiranom dinamikom, obišao je Enes Buhić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
„Iako stalno govorimo o rekonstrukciji, imajući u vidu obim radova, možemo reći da je reč o izgradnji potpuno novog puta. u pitanju je  izuzetan projekt čija realizacija teče po planu. Izvođač radova je ozbiljna kompanija, koja svoje obaveze ispunjava bez obzira na težinu radova i vremenske uslove na terenu. Za izvođenje  radova obezbeđene su sve dozvole kod Ministarstva građevine, potebne prijave i ne postoje razlozi za zastoj u privođenju radova kraju“, kazao je Buhić.
 
Izvođač radova na rekonsterukciji trase  Novi Pazar – Tutin, duge nešto više od 23 kilometra je turska kompanija „Tašjapi“. U ime kompanije, Yenal Elias, menadžer projekta  ističe da će put po okončanju radova biti funkcionalniji i bezbedniji za učesnike u saobraćaju, što je za ceo region izuzetno važno.
 
„Okončano je oko 28 procenata predviđenih radova. Kašnjenja neće biti jer smo u odnosu na plan dinamike koji je predat resornom ministarstvu, slobodno mogu reći jedan korak ispred. Nadamo se da će projekat biti od koristi svim građanima a ne isključujrm mogućnost da obaveze privedemo kraju pre predviđenog roka“, rekao je  mendžer projekta Yenal Elias.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika