A- A A+

Novi Pazar i Tutin zajednički u realizaciji značajnog projekta

U Tutinu je održan sastanak gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i predsednika opštine Tutin, Saliha Hota. Povod je bila zajednička realizacija projekta ’’Geografski informacioni sistem kao sredstvo za konkurentniji razvoj Novog Pazara i Tutina’’.

Tom prilikom je Tutinu uručena računarska oprema koja će uz georadar služiti za otkrivanje i mapiranje podzemnih instalacija, a ceo projekta je vredan skoro 150.000 eura. Isporučena je tehnička oprema u okviru projekta za koji je 2019. godine grant odobrio EU PRO.

Biće formirana jedinstvena baza prostornih podataka na kojoj će se nalaziti sva važeća planska dokumentacija Novog Pazara i Tutina, elektro i vodovodne instalacije. Nabavljena je specijalizovana oprema, odnosno georadar koji će služiti za detekciju podzemnih instalacija u situacijama gde katastar vodova ne postoji.

Vrednost ovog, za Novi Pazar i Tutin značajnog projekta je 143.990 evra gde je zajedničko učešće Grada Novog Pazara i Opštine Tutin 15%. Na sastanku je konstatovano da će projekat u budućem periodu značajno pospešiti razvoj Novog Pazara i Tutina.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica novopazarske Skupštine Anela Šemsović razgovarali su u okviru posete susednoj opštini i sa predsednicom SO Tutin Fazilom Ferizović.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika