A- A A+

Saopštenje za javnost gradonačelnika Novog Pazara

U policijskoj akciji, 12. novembra 2020. godine, privedeni su funkcioneri i radnici naše Gradske uprave. Uveren sam da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist. Ne sumnjajući u njihovo poštenje, želim da stanem u odbranu svojih saradnika.

Način na koji su naše kolege privedene smatramo apsolutno neprihvatljivim. Reč je o ljudima i porodicama visokih moralnih standarda i ljudskih kvaliteta.

Podržavam obračun sa korupcijom i kriminalom i svako ko je na bilo koji način izvršio zloupotrebu položaja za to treba da snosi odgovornost, ali privođenje časnih i poštenih ljudi koji su čestito obavljali svoj posao u interesu opšteg dobra nije način da se to ostvari. Verujem da će istražni organi i sud svoj posao obaviti isključivo po slovu zakona i da će se nevinost mojih saradnika dokazati. Grad Novi Pazar je predao kompletnu traženu dokumentaciju i nemamo čega da se plašimo niti stidimo. Tu smo da odgovorimo na sva pitanja i dostavimo dodatnu dokumentaciju ukoliko je potrebno. Naš rad je dostupan javnosti i svakom građaninu i zbog toga smo prethodnih nekoliko godina najtransparentniji grad u Srbiji.

Uveren sam da će se ukloniti svaka senka sumnje u to da su oni svoj posao obavljali pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu građana Novog Pazara.

 

 

Nihat Biševac

gradonačelnik Novog Pazara

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops