A- A A+

Održan sastanak u cilju formiranja multidisciplinarnog tima u borbi protiv droga

Na inicijativu Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije i Udruženja Ilazak iz Beograda održan je sastanak sa ciljem formiranja multidispciplinarnog tima na nivou grada, koji bi trebalo da pomogne u rešavanju problema zavisnosti.  Predstavnici ovih organizacija posetili su i gradsku upravu i od gradonačelnika Nihata Biševca  dobili podršku da ova korisna inicijativa zaživi i uspešno funkcioniše u Novom Pazaru.

Direktor Kancelarije za borbu protiv droga Milan Pekić je predstavnicima relevantnih institucija u Novom Pazaru predstavio značaj osnivanja multidisciplinarnog tima, koji će prepoznati probleme zavisnosti i zalupotrebe droga  u lokalnoj zajednici I napraviti plan kako da taj problem reše. Inicijativa je predstavljena I u gradskoj upravi.

Pored brojnih aktivnosti na poljima obrazovanja I kulture Centar za decu i omladinu Duga se već nekoliko godina bavi I ovim problemom.

Organizacija Izlazak već godinama radi sa ljudima, koji su u problemu zavisnosti i formiran je besplatan broj 0800-104-100 gde se ljudi mogu potpuno anonimno javiti za problematiku zloupotrebe droga, a i dobiti adekvatne savete i pomoć.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika