A- A A+

Ambasador Francuske u Novom Pazaru: „Podržavamo vaše napore da građani žive bolje“

U okviru prve zvanične posete Novom Pazaru i regionu, ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni sasgtao se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

„Razgovarali smo o mogućnostima saradnje Novog Pazara i Ambasade Francuske u različitim oblastima. Francuska je naš prijatelj koji preko različitih programa Evropske unije podržava razvoj grada. U periodu od 2021. do 2027. godine, EU će izdvojiti 9 milijardi eura za podršku zemljama Zapadnog Balkana. Novi Pazar treba da pripremi projekte kako bi aplicirirao za do ovih sredstava o čemu je bilo reči i na današnjem sastanku. Podrška obuhvata različite oblasti od privrede, preko investicija u infrastrukturu, obrazovanje i kulturu, a u cilju stvaranja boljih uslova života za naše građane“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon satanka.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni istakao je da prvu zvaničnu posetu Novom Pazaru koristi da sazna koja vrsta podrške je potrebna ovom kraju.

„Stabilnost  je za razvoj vašeg regiona značajna koliko i podrška Evropske unije. Danas naročito želim da istaknem da će Francuska podržati vaše napore da građani žive bolje – da izgradite nove i modernizujete postojeće puteve, razvijete ekonomiju, poljoprivredu i ekološku svest zajednice. Za naše partnestvo, kako je gradonačelnik i rekao izuzetno je važna odluka Evropske komisije doneta danas, koja se tiče šestogodišnjeg projekta i ulaganja između ostalog i u ovaj kraj“, zaključio je ambasador Francuske u Srbiji  Žan Luj Falkoni i najavio da će Kulturni centar, Biblioteku „Dositej Obradović“ i novopazarski Muzej „Ras“ sutra posetiti ataše za kulturu Ambasade Francuske, u sa ciljem da saradnja u oblasti kulture  između te zemlje i Novog Pazara u narednom periodu bude još intenzivnija.

Gradonačelnik Nihat Biševac i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni obišli su nakon sastanka Inovacioni Start up centar i znamenitosti u centru grada.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops