A- A A+

Nastava u Medicinskoj školi od ponedeljka

Nastava u Medicinskoj školi ''Dva heroja'' počinje od ponedeljka. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica
Skupštine grada Anela Halilović Šemsović sa saradnicima, obišli su školu kako bi se uverili da su se stekli uslovi za bezbedno izvođenje nastave u školi, koja je oko pola godine bila u funkciji privremene Covid bolnice.
 
U martu je učionički prostor prilagođavan potrebama Covid bolnice. U učionicama su ponovo klupe i medicinska učila. Odrađena je sanacija i dezinfekcija prostorija, kako bi učenici ponovo mogli bezbedno da pohađaju nastavu u svojim prostorijama.
 
''U jednom trenutku se ukazala potreba da škola postane sasvim razložno, privremena bolnica. Na taj način smo izbegli transport pacijenata sa lakšom kliničkom slikom u Beograd i smatram da je to bilo sasvim opravdano u tom trenutku. Ono što sam danas, obilazeći radove sa čelnicima Gradske uprave primetila da je sanacija pod ingerencijom grada
Novog Pazara uspešno završena, da je dezinfekcija u potpunosti odrađena te da su stvoreni uslovi za neposredno izvođenje nastave u školi'', izjavila je predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović.
 
Da su se stekli svi uslovi za neposrednu nastavu potvrdila i direktorka Medicinske škole Šerifa Preljević, ističući da su u toku završni radovi na čišćenju prostorija, da će se na tome raditi i tokom vikenda.
 
''Preduzeli smo sve mere da nastava bezbedno počne od ponedeljka. Ostalo
je da đaci i nastavnici ispoštuju sve ono što je preporuka Ministarstva prosvete'', izjavila je Preljević.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops