A- A A+

Vikend u Novom Pazaru u znaku atletskog seniorskog prvenstva

Grad Novi Pazar, u partnerstvu sa Atletskim klubom Novi Pazar, Sportskim savezom i Sportsko - sajamskom ustanovom "Pendik" biće domaćin predstojećeg Atletskog pvenstva Srbije za seniore i seniorke. Na konferenciji za medije, održanoj ovim povodom, ističu da će Novopazarci, kako tradicija nalaže, 5. i 6. septembra  biti dobri domaćini.
"Veliki je izazov pred nama. Mnogo puta smo dokazali da kada je organizacija u pitanju, pružamo maksimum. Svi najbolji atletičari Srbije, izuzev Ivane Španović, učestvovaće na ovom takmičenju, prvom od početka aktuelnih dešavanja u našoj zemlji", rekao je selektor atletske reprezentacije Srbije, Edin Zuković.
"Molim sve učesnike i zainteresovane gledaoce takmičenja tokom vikenda, da poštuju propisane mere zaštite koje je propisao Krizni štab", istakao je  Zuković.
Direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović zahvalio je Sportskom savezu Srbije jer je, kako je rekao, odabrao Novi Pazar da bude domaćin jednog velikog takmičenja.
"To je još jedna potvrda da grad, sem gostoprimstva, poseduje i izuzetnu sportsku infrastrukturu. Cilj nam je da sve protekne po planu i da svi takmičari, svi naši gosti iz Novog Pazara ponesu najbolje utiske", rekao je Mehmedović.
Trener kluba Rifat Zilkić očekuje kvalitetna nadmetanja tokom vikenda.
"Siguran sam da će posetioci uživati i sa atletskog stadiona otići zadovoljni. Prvenstvo je trebalo da se održi pre mesec dana, ali je, zbog aktuelne situacije u celoj zemlji odloženo i ljubitelji atletike će tokom vikenda konačno imati razloga za radost", zaključio je Zilkić.
Naš najbolji atletičar Elzan Bibić ističe da su protekli meseci bili u znaku intenzivnih treninga. 
"Državno prvenstvo dolazi u pravom trenutku. Već 7. i 8. sledi mi borba za rekord u disciplini 5 000 metara i taj rezultat će, zapravo, najbolje pokazati nivo forme u kojoj se nalazim. Državno prvenstvo trčim i zbog svojih Novopazaraca i daću, kao i uvek, svoj maksimum", poručio je Bibić.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops