A- A A+

Naučna učionica uskoro u Novom Pazaru

Grad Novi Pazar i prijatelji iz Republike Turske otvoriće uskoro prvu naučnu učionicu kod nas. Nesri Ilmaz, zamenica gradonačelnika Opštine Mamak  u glavnom gradu Turske, Ankari, posetila je ovim  povodom Novi Pazar, ističući da je reč o prvom zajedničkom projektu ove vrste.
 
"Ovde smo kao potpisnici protokola sa Institutom za kulturu Yunus Emre. Sandžak nam je izuzetno važan i od dolaska našeg predsednika Redžepa Taipa Erdogana u Novi Pazar, želimo da vas posetimo i uverimo se koje projekte možemo realizovati na ovom prostoru. U okviru plana saradnje sa svim gradovima Srbije, želimo da prvi korak načinimo u Novom Pazaru, otvaranjem naučne učionice", kazala je ona.
 
Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća Novog Pazara, zadužena za obrazovanje, pojasnila je da će lokalna samouprava obezbediti adekvatan prostor.
"Projekat je izuzetno inovativan i značajan je za decu Novog Pazara. Daćemo sve od sebe da korisnici projekta budu zadovoljni i da kroz rad  naučne učionice deci, učenicima i mladima našeg grada na popularan način približimo naučne sadržaje", zaključila je Demčović.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops