A- A A+

Elektronskim praćenjem sednica do efikasnosti u radu, obuka za novi skupštinski saziv

Za odbornike iz novog saziva Skupštine Grada Novog Pazara danas je organizovana obuka u cilju elektronskog praćenja skupštinskih sednica.
Predsednica lokalnog parlamenta Anela Šemsović istakla je ovim povodom da je obuka neophodna za kontinuit prakse započete započete 2018. godine.
„Skupština će, kao i do sada raditi transparentno, jer transparentnost ukazuje na tok demokratskih procesa u jedom društvu. Verujem da će projekat biti zakoružen uvođenjem elektronskog glasanja, a naše službe su maksimalno angažovane u ostvarenju tog cilja“, kazala je presednica Skupštine, ističući da elektronska komunikacija i dostupnost materijala  novom sazivu znatno olakšavaju rad.
 
„Ovakav način rada omogućava nam da zaobiđemo glomazne i vremenski zahtevne   procedure štampanja materijala, što osim finansijske, vremenske ima i ekološku komponentu. Svaki odbornik će posredstvom sopstvenog naloga , odnosno unošenjem korisničkog imena i lozinke, biti u prilici da pristupi elektronskom portalu na kome su dostupni skupštinski materijali. Na ovaj način im je znatno lakše da se adekvatno pripreme za samu sednicu“, zaključila je predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Šemsović.
 
Grad Novi Pazar je tokom 2018. uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu načinilo prvi korak ka uvođenju elektronske skupštine, kada je kupljena neophodna oprema i formiran poseban portal.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops