A- A A+

Štab uputio apel građanima da i tokom Bajrama kontakte svedu na minimum

Kako je prema oceni struke epidemiološka situacija, uprkos tendencijama ka blagom poboljšanju i stabilizaciji još uvek nepovoljna, Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara je na poslednjem zasedanju usvojio preporuku i uputio apel građanima da tokom obeležavanja predstojećeg Kurban bajrama kontakte svedu na najmanju moguću meru.
 
Sa novopazarskim ugostiteljima postignut je dogovor o usklađivanju lokalnih sa republičkim merama, a vezano za rad ugostiteljskih objekata. Poseban režim rada kafića I restorana važiće tokom bajramskih praznika.
 
“Rad kafića i resrtorana na otvorenom dozvoljen je do 23 sata, a rad u ugostiteljskim objektima zatvorenog tipa do 21 sat. Dogovor je postignut i na sastanku sa ugostiteljima, pa će tokom Bajrama rad kafića i restorana biti ograničen do 15 sati, i to je mera koja važi za petak, 31. jul, subotu 1. i nedelju 2. avgust. Želja nam je bila da zajednički, eliminacijom večernjih izlazaka, smanjimo mogućnost okupljanja ljudi. Jedinstveno odgovorni doći ćemo do cilja, da okončamo aktuelnu situaciju”, kazao je član Gradskog štaba Fevzija Murić.
 
Član Gradskog štaba Fevzija Murić je podsetio da su na zdravstvenim radnicima veliki teret i odgovornost, a da uprkos svemu požrtvovano rade svoj posao, što dokazuje izostanak prijava zaštitniku prava pacijenata od strane građana.
 
“Apelujem na građane da, kao pacijenti ili korisnici zdravstvenog osiguranja a u situaciji kada su pretrpeli štetu, iskoriste svoje pravo da slučaj prijave zaštitniku prava pacijenata ili zsštitniku prava osiguranika - nadležnima u RFZO. Nemamo zvaničnih žalbi i zaista u tom delu svi zajedno možemo biti zadovoljni”, kazao je Murić.
 
Naredbom Štaba za vanredne situacije Gradska uprava će uplatiti još 1.000.000,oo dinara na žiro račun Doma zdravlja Novi Pazar.
Navedena sredstva će se koristiti za kupovinu lekova građanima u apotekama Doma zdravlja Novi Pazar, kao pomoć u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, a sve u cilju prevazilaženja teške situacije na teritoriji grada Novog Pazara.
Operativni tim i koordinator Albin Škrijelj će vršiti nabavku i distribuciju lekova do stanovništva sa teritorije grada Novog Pazara, kao pomoć u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.
 
Za sve informacije zainteresovani građani se mogu obratiti u prizemlju Gradske uprave, kancelarija SUBNOR-a (Operativni tim-koordinator Albin Škrijelj ) od 08h do 14h svakog radnog dana ili na brojeve telefona: 020/311-902, 063/178-33-17, 065/564-06-36, 061/165-35-14.
Gradski štab za vanredne situacije doneo je još niz odluka na osnovu kojih grada izdvaja sredstva za borbu protiv epidemije COVID19:
 
Iznos od 909.340,00 RSD za troškove smeštaja i ishrane lekarskog tima Bosne i Hercegovine.
 
Iznos od 477.600,oo dinara za dezinfekcioni tunela za potrebe Vojske.
  
Iznos od 325.920, 00 RSD za ishranu volontera i medicinskog osoblja intezivnog Odeljenja za vreme Covid-19.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika