A- A A+

Zasedao Štab, na teritoriji grada Novog Pazara na snazi vanredna situacija

Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je Odluku o uvođenju  vanredne situacije na teritoriji grada. Vanredna situacija, kako je saošteno, stupa na snagu danas, odnosno danom usvajanja odluke.
Gradski štab za vanredne situacije je u skladu sa donetom odlukom usvojio i određene  mere i preporuke, od kojih su najvažnije:
Zabranjuju se okupljanja u javnom prostoru (u otvorenom i zatvorenom prostoru ) kada to okupljanje podrazumeva da se na jednom mestu nađe više od 5 osoba. Zabranjuje se organizovanje porodičnih svečanosti (svadbe, banketi, babine, rođendani, krštenja i slično).
Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata u vremenu od 7 do 19 h.
Za vreme rada ugostiteljskih objekata, obavavezno je da za jednim stolom budu maksimalno dve osobe, uz strogo poštovanje  distsance od 2 m. Isto rastojanje obavezno je kada je u pitanju raspored stolova unutar ugostiteljskih objekata. Na snagu stupa i mera obaveznog nošenja zaštitnih maski, kako za osoblje, tako i za goste u ugostiteljskim objektima.
Odlukom Gradskog štaba, najstrožije je zabranjeno korišćenje nargila u ugostiteljskim objektima.
Javna prduzeća čiji je osnivač Grad svakodnevno će vršiti dezinfekciju prostora oko opšte bolnice, kao i dezinfekciju najprometnijih ulica u gradu.
Gradski štab za vanredne situacije uputio je preporuku  verskim zajednicama da preduzmu sve neophodne mere u cilju zaštite vernika, kao i lica zaposlenih u sistemima verskih zajednica.
Prema preopruci Štaba, gradske uprave će, u cilju bezbednosti građana i svojih zaposlenih, rad prilagoditi aktuelnoj situaciji, uz pojačane  mere zaštite. Kako bi javna preduzeća i ustanove nesmetano funkcionisale, Grad će obezbediti svu neophodnu zaštitnu opremu.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops