A- A A+

Izgradnja škole u Šutenovcu biće višestruko značajna

Grad Novi Pazar obezbedio je parcelu za izgradnju osnovne škole u Šutenovcu teren na kome će u narednom periodu biti sagrađen školski objekat, obišla je gradska delegacija. Član kabineta gradonačelnika, prof dr Rifat Redžović osvrnuo se na značaj projekta.
 
„O ulozi obrazovanja govorimo stalno i sve što radimo ima a cilj da u praksi pokažemo da nam je kvalitet stečenog znanja, kao i uslovi u kojima se mladi obrazuju, jedan od prioriteta. Nova škola je će smanjiti broj učenika u postojećim školskim objektima. Sa druge strane, otvaranje novih škola znači obezbeđivanje novih radnih mesta za naše sugrađane, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbedićemo posao za 60 do 70 novih radnika, kako bi škola počela sa radom“, kazao je Redžović, ističući još jednu izuzetno značajnu komponentu projekta. Po njegovim rečima, celokupno naselje  će dobiti novi izgled, korito reke Jošanice u neposrednoj blizini škole biće potpuno preduređeno.
 
„Ostajemo dosledni naporima da ulažući u obrazovanje, dugoročno ulažemo u budućnost novopazarske dece. Grad Novi Pazar je to dokazao i izvdajanjima iz budžeta. U najavi je realizacija čitavog niza novih projekata, a samo jedan je formiranje centra za mlade talente“, kazao je član kabineta gradonačelnika, prof. dr Rifat Redžović.
 
Samo od 2016. do danas, budžetska sredstva opredeljena za obrazovanje, po rečima članice Gradskog veća Grada Novog Pazara Ulfete Demčović, uvećana su za čak 100 miliona dinara.
„Izgradnjom škole u Šutenovcu, broj učenika u OŠ „Vuk Karadžić“ biće manji za čak 400. Jednim delom rasteretiće se škole „Ćamil Sijarić“ i „Rifat Burdžević  - Tršo“. Na parceli od  gotovo  dva hektara, sem škole za osnovce, biće izgrađen i vrtić“, rekla je Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća.
 
Škola će biti sagrađena i opremljena uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, a po rečima glavnog gradskog urbaniste Ahmeta Biševca, kupovinom parcele napravljen je najvažniji korak ka realizaciji projekta.
„U toku je izrada projektno – planske dokumentacije. Đaci ove škole će, što je izuzetno važno, imati savremeno opremljenu fiskulturnu salu. Po završetku radova dobićemo praktično jedan obrazovno sportski mini kompleks u ovom naselju, imajući u vidu i blizinu šutenovačkog stadiona“, kazao je glavni gradski urabanista ovom prlikom.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops