A- A A+

Novčane nagrade i zahvalnice za seoske učitelje i vaspitače

Učiteljima i vaspitačima sa seoskog područja gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio je zahvalnice za požrtvovanost  profesiji u otežanim uslovima rada, kao i novčane nagrade u vrednosti od po 12 000 dinara.
 
"Nekada propisi ne prepoznaju vaša zalaganja i trud, ali nama koji vaš rad pratimo, jedno je zajedničko. Oduševljava vaš prisup deci, požrtvovanost, tako da mi  na vaše napore ne ostajemo ravnodušni. Stvarate temelje u svakom mladom čoveku, pomažete mu da se formira u stabilnu ličnost. Zato izdvajanja iz gradskog budžeta namenjena obrazovanju nisu bez razloga udvostručena. Želimo najbolje uslove za našu decu ali i za prosvetne radnike. Do ostvarenja ovog cilja, uz podršku Ministarstva prosvete, sigurno ima mesta dodatnom zalaganju", kazao je gradonačelnik Biševac.
 
Nastavnici i učitelji su posvetili i život promociji znanja, obrazovanju i vaspitanju dece. Radni  vek podredili su cilju da mlade generacije nauče kako da koračaju kroz život i da ih na putu ka odrastanju  ohrabre poput brižnih roditelja.
I zaista, birati profesiju pedagoga, učitelja, vaspitača, znači birati predanost mladosti  slikovitiju od svake priče, precizniju od formula i matematičkih zadataka, istinitu kakva samo ljubav prema detetu može biti.
 
Njihov posao seoske učitelje i nastavnike vodi svakodnevno, pešice, po kiši, snegu ali i nepodnošnjivim vrućinama, kroz nepristupačne, od grada i konfora udaljene predele, makadamom prekrivene puteve, do seoskih škola u kojima, posvećeni đačkim snovima, provode godine i decenije. Iza njih su stotine i hiljade kilometara hoda, često i po mrklom mraku, a pred njihovim očima dečji pogledi puni nade.  Iako se većini njih bar jednom pružila šansa da odu, ostali su uz svoje učenike.  Radeći na selu, pešačeći tokom radnog veka hiljadama kilometara do dečjeg znanja i  drugarstva, zaslužili su dubok naklon i veliko hvala od grada u kome žive i čijim mladim generacijama daju svoje najbolje godine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops