A- A A+

Asfalt u ulicama oko Autobuske stanice za 15 dana

Radovi na rekonstrukciji ulica oko Autobuske stanice biće završeni za 15 dana, kada će, kako se očekuje biti postavljen asfalt. U toku je postavljanje ivičnjaka, ali i zemljani radovi. Prethodno je izgrađena fekalna i kišna kanalizacije, kao i vodovodna mreža.
 
Ovi radovi se izvode zbog dotrajalosti, ali i preopterećenja vodovodnih instalacija. Lokalna samouprava Novog Pazara je na zahtev građana odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne i podzemne infrastrukture. Cilj je da se na najbolji način prati intezivnu izgradnja stambenih zgrada u ulicama Omladinskoj, Moskovskoj, Ljubljanskoj i Stane Bačanin. Građani Novog Pazara raduju se najavljenom brzom završetku radova, jer kako kažu ulice u blizini Autobuske stanice su vrlo prometne i njihovo uređenje doprineće smanjenju saobraćajne gužve u ovom delu grada.
 
Gradilište kod Autobuske stanice obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima. On je rekao da se ovaj važan infrustrukturni projekat odvijao u nekoliko faza zbog kompleksnih radova, te da se ulice nalaze se u jednom od starijih delova grada, naseljenog pre pola veka.
 
Podsećamo da je u okviru infratsruktrunog uređenja, a kroz projekte parternog uređenja, sređen jen parking prostor za više od 20 vozila u ovom delu grada.
Za radove u naselju oko Autobuske stanice izdvojeno je oko 38 miliona dinara, a u okviru akcije "Da Pazar zablista", uređeni su i ulazi u stambenim zgradama u Omladinskoj ulici.
 
Osim toga, infrastrukturni radovi odvijaju se na još nekoliko lokacija. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, mehanizacija je angažovana u ulicama: Ive Andrića, Biserovačkoj prema Vojniću, u Mitrovačkoj gde su u toku radovi na povezivanju sa ulicom Miloša Obilića, u dva kraka Pribojske.Uskoro će početi radovi u Ulici Stevana Nemanje krak kod Parne pekare, po dva kraka Ulice Nurije Pozderca, Ruđera Boškovića, na Hadžetu,u Svojboru i Narodnog fronta. Za postavljanje asfalta je pripremljen put prema Bajevici u dužini od 450 metara, put Trnava - Osoje 850 metara, preko kilematar puta u Belim vodama kod džamije, a uskoro će početi da se radi i u Miščićima, u selu Skukovo, na produženju puta Zaguljača do Oholja, putu Požega- Sitniče u dužini od preko pola kilometra i u Trnavi, put od 800 metara.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops