A- A A+

Kuća i za porodicu Jašarević, uskoro realizacija novih projekata

I za porodicu Jašarević,  četvrtu od osam porodica koje su ispunile uslove da u okviru projekta "Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji" dobiju novu kuću, slede bolji dani. Radovi su započeti u naselju Erozija, i uskoro će biti privedeni kraju.

“Pored toga, grad je podelio i deset grantova u građevinskom materijalu. Ovaj projekat finansira Delegacija Evropske unije. Uskoro ćemo, u okviru projekta GIZ-a,  podeliti 20 grantova za samozapošljavanje, u vrednosti od  po 2400 od kojih 12 na području Novog Pazara”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. 

Koordinator projekta i član Gradskog veća Grada Novog Pazara Fevzija Murić kazao je da će kuće biti izgrađene za porodice koje su ispunile uslove definisane javnim pozivom a da će svi ostali dobiti novu  šansu kroz neke sledeće projekte.

“Porodica Jašarević ima osam članova, od čega šestoro dece zato je naše zadovoljstvo veće  što možemo da im pomognemo u rešavanju životnog problema.  Sem biznis i stambenih grantova, uskoro, uz podršku Vlade Nemačke, dodeljivaćemo grantove u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena”, kazao je Murić.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops