A- A A+

Novi vrtić u Ćukovcu i pomoć porodicama ugroženim požarom

Gradsko veće Grada Novog Pazara donelo je, na jedanaestoj redovnoj sednici niz značajnih odluka. Član Veća Mirsad Jusufović istakao je kao najvažniju, odluku o izradi tehničke dokumentacije za izgradnju novog obdaništa u ulici Gojka Bačanina.
„Staro obdanište kod OŠ „Bratstvo“ biće porušeno. Novi objekat će biti mnogo veći i projektovan tako da zadovolji kapacitete naselja Ćukovac, jednog od najvećih u Novom Pazaru, a gde se trenutno gradi značajan broj novih stambenih zgrada“, kazao je Jusufović.
Na zasedanju je usvojena i odluka o izgradnji 150 metara vodovodno kanalizacione mreže u ulici Hadžet. Jusufović se  osvrnuo i na sanaciju materijalne štete nastale usled nedavnog požara u naselju Lug.
 
„Doneta je odluka o materijalnoj pomoći za šest porodica koje su ugrožene požarom. Grad je prethodno, kao što znate,  obezbedio rekontrukciju krova zgrade“, rekao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović, ističući da se u naselju Lug odvijaju i po meštane značajni infrastrukturni radovi.
 
„Radovi na probijanju ulice Mitrovačke prema ulici Miloša Obilića su u toku, nakon čega sledi potpuno parterno uređenje. Želimo da zaokružimo infrastrukturno uređenje čitavog naselja oko "Simpo" zgrada. Naselje će, nakon tridest godina postojanja, konačno biti potpuno modernizovano“, zaključio je Jusufović.
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika