A- A A+

“Prijatelji Sandžaka” uputili dragocenu pomoć Covid bolnici, izlečeno 7 pacijenata

Iz novopazarske privremene Covid bolnice danas je otpušteno prvih 7 pacijenata. Reč je o ljudima koji su u bolnici proveli 14 dana i nakon dva negativna kontrolna testa, utvrđeno je da su zdravi. Oni će i naredne dve nedelje, iz predostrožnosti biti u kućnoj izolaciji. Po rečima rukovodioca bolnice, dr Faruka Pašovića, u zdravstvenoj ustanovi trenutno se nalazi 26 lica sa lakšom kličkom slikom. Divna je vest i da smo od neformalne grupe "Prijatelji Sandžaka"  dobili izuzetno dragocenu pomoć u vidu medicinske opreme",kazao je Pašović.
Direktor Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović pojasnio je o kakvoj se pomoći radi." Dobili smo sredstva za higijenu, peškire, mašine za kafu i čaj i mašine za pranje suđa. Izuzetno su nam značajni pristigli kombinezoni, 1000 komada, uz 20 000 maski, sapune i deterdžente", rekao je Mahmutović. Po njegovim rečima, deo pomoći biće prosleđen susednim opštinama.
"Ova je donacija potvrda da sa građanima Turske, građani Sandžaka imaju neraskidive veze i most su saradnje Srbije i Turske. Ovo je samo dio donacije, dok drugi dio ide ostalim sandžačkim opštinama. Zahvaljujem se predsedniku Rrepublike Turske, Redžepu Taipu Erdoganu, kome sam ispred BNV uputila pismo za pomoć,  “Prijateljima Sandžaka” i svim našim dugoročnim, iskrenim prijateljima”, kazala je predsednica BNV Jasmina Curić.
U ime svih građana Novog Pazara zahvalnost predsdniku Republike Turske Redžepu Taipu Erdoganu svima koji pomažu našim sugrađanima, uputio je gradonačelnik Nihat Biševac.
“Kad imamo prijatelje, sve ćemo teškoće lakše i brže prevazići. Za nas je izuzetno značajno i to što znamo da su ljudi iz ovih krajeva, koji žive i rade u Turskoj, uvek tu za nas, za sve naše građane i da će u nevolji pomoći, kao što su to činili i do sada. Bošnjaci u Srbiji, na drugoj strani, istorijski daju izuzetan doprinos dobrim odnosima Srbije i Turske, koji su u poslednjem period na najvećem nivou”, kazao je gradonačelnik Biševac, iskazujući zahvalnost svim donatorima za dragocenu pomoć Novom Pazaru.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika