A- A A+

U protekla 24 sata još jedan potvrđen slučaj, ukupno 13 zaraženih u Novom Pazaru

U protekla 24 sata, u Novom Pazaru potvrđen je jedan slučaj zaraze virusom Covid19, što je ukupno 13 do sada, rekli su za "Dnevnik" RTV Novi Pazar  gradonačelnik Nihat  Biševac i član Gradskog veća Fevzija Murić.
 "Kao pomoć stigli su epidemiolozi iz Beograda. Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom. Čuli ste da nam u ponedeljak stiže 13 respiratora koje je obezbedio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Grad je sve resurse usmerio ka sprečavanju širenja epidemije. Za nas je izuzetno značajna i brza reakcija potpredsednika Vlade Rasima Ljajića u želji da pomogne Novopazarcima. Ovim povodom u našem gradu u ponedeljak očekujemo i njega i predsenika Vučića, kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da je u ovoj situaciji ključna pojedinačna  odgovornost. 
Član Gradskog veća zadužen za resor zdravstva i socijalne zaštite Fevzija Murić ističe da niko nema pravo da veruje kako se " to nama neče dogoditi".
"Optimista sam uprkos svemu. Veliki je ovo grad i najvažnije je da pojačamo poštovanje mera i da se ne obilazimo, uprkos solidarnosti. Videćemo kako će se situacija odvijati i zdravstveni sektor  čini sve da bi situacija bila pod kontrolom", rekao je Murić. On je izrazio zahvalnost Vladi Srbije koja se pobrinula da već danas Novi Pazar dobije pomoć u vidu dva epidemiloga. 
"Kiseonik je obezbeđen, sva odeljenja i kapacitet od 106 postelja u Opštoj bolnici su potpuno spremni", rekao je Murić. "Izbegavajte direktne kontakte. Od 13 obolelih, imamo pacijente starosti od 8 do 70 godina. Niko nije pošteđen, situaciju moramo shvatiti ozbiljno", kazao je Murić.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops