A- A A+

Gradski štab za vanredne situacije dao punu podršku dr Šefadilu Spahiću

Prema rečima Člana Štaba za vanredne situacije Fevzije Murića, u  Novom Pazaru nema registrovanih slučajeva zaraženih virusom  Covid19 i stanje je stabilno.
 "Situacija je sa jedne strane epidemiološki uslovno  kritična zato što u susednim opštinama postoje registrovani slučajevi. Izuzetno je važno poštovati mere jer je to jedini način da budemo bezbedni", rekao je Murić, ističući da je, prema podacima Policijske uprave, disciplina građana na znatno većem nivou nego u prethodnom periodu. 
"Nadležni neprekidno prate stanje na terenu i upozoravaju ljude da se ne grupišu. Ipak, apelujem da se ljudi što manje kreću, da ostanu u kućama a da, kada izlaze, to čine zbog neodložnih obaveza i pojedinačno", kazao je Murić. Štab je dao punu podršku dr Šefadilu Spahiću, direktoru Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar. 
"Čovek radi izuzetno težak i odgovoran posao. Protiv svih koji plasiraju dezinformacije biće podnete krivične prijave, jer je Zavod u ovim teškim trenucima bedem Novog Pazara", rekao je Murić, ističući da je po pitanju snabdevenosti prodavnica u gradu, stanje redovno.
 
 "Zato ljudi  se ne treba da se grupišu. Rade i restorani koji vrše dostavu hrane po porudžbini. Još jednom naglašavam da grad normalno funkcioniše i potpuno je siguran", zaključio je Muruć.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika