A- A A+

Nema registrovanih obolelih

Ni u protekla 24 sata na području Novog Pazara i Tutina nema virusološki dokazanah obolelih od COVID19 , saopštila je dr Maida Iković, portparolka Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar.

"Sve osobe koje su u samoizolaciji su kontaktirane i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja", kazala je Iković, napominjući i da je završena edukacija medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Novi Pazar, Doma zdravlja Tutin i Opšte bolnice, koji će raditi na uzorkovanju briseva za slučaj neophodnosti masovnog testiranja građana.

"Pozivamo sve građane da poštuju mere Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja. Apelujemo na sve da ne napuštaju svoje domove", poručila je Ikovići. U Zavodu za javno zdravlje primetili su da se na sajtu Ministarstva pojavila greška.

"Samo jedan uzorkovan od strane Zavoda za javno zdravlje, čiji je materijal prosleđen na testiranje i pozitivan je, zapravo živi u Raški. Informacija o drugoj oboleloj osobi je verovatno greška tehničke prirode, o čemu smo informisali nadležne, kako bi propust otklonili", saopštila je PR ZZJZ Maida Iković.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops