A- A A+

Ambulanta Medicine rada prima samo pacijente sa simptomima korona virusa

Građani Novog Pazara koji imaju simptome slične virusu COVID-19 mogu javiti samo ambulanti novopazarske Medicine rada bez obzira ko im je izabrani lekar. Doktor medicine dr Suzana Ilić kaže da ovu ustanovu ne bi trebalo da posećuju pacijenti sa hroničnih bolestima niti drugim zdravstvenim  probelemima, jer time dovode sebe u opasnost.

“Ambulanta Medicine rade radiće od 7 do 18 sati svim radnim danima, uključujući i vikend. Ovde će se pre svega vršiti pregled osoba koje imaju visoku temepraturu preko 38 stepeni i pregled osoba, koje imaju respiratornih problema. To podruzemava otežano disanje suvi ili kašalj sa iskašljavanjem I kratak dah. Bitno je da pacijenti pre toga pozovu Medicinu rada I kažu svoje simptome, jer dolaze pacijenti koji imaju neke druge probleme, a nekada I zbog prepisa lekova,a  time sebe dovode u opasnost da se zaraze virusom, a pripadaju rizičnoj grupi. Na sajtu Doma zdravlja Novi Pazar imaju informacije I brojevi telefona svih izabrenih lekara, gde pacijenti mogu pozvati svoje izabrane lekare I da se informišu šta im treba”, rekla je dr Ilić.

“Što se tiče saveta svim građanima je da ostanu kod kuće I da pozovu svoje izabrane lekare I Medicinu rada da prate sve instrukcije, jer ovo je borba ne samo našeg grada već cele države i sveta”, kaže dr Ilić.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika