A- A A+

Dečji dispanzer radi po novom režimu, ambulanta Medicine rada dostupna odraslima

Sve informacije o radu pedijatara, bilo da je reč o starom ili novom dispanzeru, roditelji novopazarske dece mogu dobiti na internet prezentaciji Doma zdravlja, gde su objavljeni kontakt telefoni.
 
"Izvršena je reorganizacija službe, zbog vanrednog stanja. Prva smena počinje od 7 i taje do 12:30.Tada počinje druga smena, koja se završava u 18 sati.
 
Molim roditelje da, zbog zdravlja dece i njih samih, dispanzer posećuju samo kada za to postoje ozbiljne indikacije. Dispanzer će raditi od 7 do 18 sati, a od 18 do 22 časa, radiće samo stari školski dispanzer, gde će dežurati po jedan lekar i jedna medicinska sestra, za slučaj preke potrebe. Telefoni su, ponavljam objavljeni na sajtu Doma zdavlja Novi Pazar i svi lekari su apsolurno dostupni", kazala je dr Despotović.
Prva i druga smena vikendom, dok traje vanredno stanje  odvijaće se, po njenim rečima, samo u starom, gornjem dispanzeru.
 
Što se odraslih korisnika usluga zdravstvene zaštite tiče, ambulanta Medicine rada će u  novonastalim okolnostima biti dostpuna svim pacijentima, bez obzira na izabranog lekara, i na to da li im je zdravena knjižica overena ili ne.
"Ovo je ambulanta gde će se javljati svi pacijenti sa teritorije grada Novog Pazara, koji imaju povišenu temperature i simptome slične gripu. Tu pre svega mislim na uporan, dugotrajan kašalj, i teško disanje. Ambulanta će, zbog novog režima radnog vremena u  Domu zdravlja, pacijente primati od 7 do 18 sati. Opremljena je po svim standardima, tako da još jednom molim sugrađane da u narednom periodu ne idu u Dom zdravlja i Hitnu pomoć", apelovao je direktor Doma zdravlja, dr Ervin Ćorović.
 
Za pacijente sa navedenim zdravstvenim tegobama dostupni su i brojevi telefona, fiksni kontakt telefon Medicine rada i tri mobilna broja,  koje mogu  pozvati u toku navedenog radnog vremena. Tako ih  dežurni lekar može uputiti kome tačno da se jave i šta da rade.
 
"Za sve ostale pacijente, koji nemaju temperature i simptome poput gripa, a to se pre svega odnosi na hronične bolesnike, molba je da se jave na brojeve telefona svojih izabranih lekara, koji su dostupni na sajtu Doma zdravlja, u medijima i na društvenim mrežama", poručio je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.
 
Pratite sve informacije o radu Doma zdravlja na www.dznovipazar.rs
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops