A- A A+

Preporuka za radno vreme maloprodajnih objekata

Preporuka Privredne komore Srbije u vezi sa radnim vremenom maloprodajnih objekata.

Rad maloprodajnih objekata treba organizovati po sledećem principu:

Ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja može se vršiti po sledećem principu:

Ponedeljak – subota od 07.00 do 18.00 časova

Nedeljom od 08.00 do 18.00 časova

Nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina.

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima.

Takođe, broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti, a u skladu sa Zaključkom Vlade Broj: 53-2581/2020 od 17. marta 2020. godine.

U skladu sa preporukama nadležnih epidemiologa i zrdavstvenih radnika, nije potrebno da zdrave osobe nose zaštitne maske i higijenske rukavice, te s tim u vezi nije u nadležnosti lokalne samouprave da takve obaveze trgovcima propisuju.

Kontakt osoba za dodatna pitanja po ovoj temi je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS, telefon: 066/8751-302, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika