A- A A+

Za građane najvažnije da se pridržavaju mera

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara svakodnevno zaseda. Prema rečima Nihada Hasanovića, na teritoriji grada nema obolelih od korona virusa.
"Po informacijama Zavoda za javno zdravlje, u Novom Pazaru i Tutinu nema obolelih,  što je u ovom momentu najvažnije. Od danas je 41. novo lice u samoizolaciji, što je u dve lokalne samouprave ukupno 710 osoba koje su pod nadzorom. Sve te osobe će, ako danas posle 16 sati ne budu na svojim adresama, biti transportovane u karantinske centre, od kojih je jedan u Požarevcu a drugi u Pirotu", rekao je ovim povodom Hasanović.
Po njegovim rečima, za privrednike je bitno da znaju da su Ministarstvo za privredu i Privredna komora Srbije prosledili obrasce kako bi evidentirali privredne subjekte koji zbog prirode posla rade u noćnoj smeni.
"Privrednici te obrasce treba da popune i pošalju ministarstvu, kako bi dobili dozvolu za rad", rekao je Hasanović, pojašnjavajući da su obrasci u toku dana dostavljeni Odeljenju za privredu Gradske uprave i Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandzaka "Seda".
 
Član Štaba Nihad Hasanović je istakao da je u saradnji sa Opštom bolnicom, Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, JP "Vodovod i kanalizacija" i "Gradska čistoća" formirana komisija, sa ciljem da po prioritetu ustanovi raspored pranja i dezinfekcije ulica, kao i dezinfekcije ulaza i liftova u stambenim zgradama. 
Direktor Doma zdravlja Novi Pazar, Ervin Ćorović istao je nakon poslednjeg zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije, da je pridržavati se preporuka  Štaba, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje izuzetno važno.
 
"Uz pravilnu primenu mera zaštite i disciplinu stanovništva, a naročito starijih sugrađana, možemo se braniti od širenja virusa", rekao je direktor Ćorović, apelujući na pacijente Doma zdravlja da sa svojim izabranim lekarima budu u telefonskom kontaktu. 
 
"Zaista apelujem na sve da u Dom zdravlja dolaze samo u najhitnijim slučajevima", rekao je on, podsećajući da je radno vreme Doma zdravlja nešto kraće nego inače, a da građani, sem komunikacije sa izabranim lekarom kada je to potrebno, za ostale oblike pomoći mogu kontaktirati novoformirani Call centar. Direktor JP " Gradska čistoća" Emin Omerović kazao je da sve ekipe, kako one za odnošenje smeća, tako i za pranje i čišćenje ulica, rade punim kapacitetom.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops